2024 Milano dizaino savaitės inspiracijos

 

Salone del mobile 2024 scenos užsklanda nuleista, o Milanas grįžta į savo įprastą gyvenimo ritmą. Kaip ir kasmet, Milano dizaino savaitė sukvietė gamintojus, dizainerius ir mados kūrėjus pristatyti naujienas, o smalsuosius pasižvalgyti į ateinančių metų tendencijas. Keletą metų iš eilės, mūsų komanda taip pat lankosi Milane, dalinamės savo įžvalgomis, kas mūsų akimis šiemet bus itin aktualu.

Spalvos - tamsūs rudi, žemiški rusvi ir samanos žali atspalviai, šios spalvos vyrauja tiek virtuvėje, tiek valgomojo ir svetainės erdvėse. Spalvos sodrios ir dažnu atveju su sendinto metalo struktūra.

Nerūdijantis plienas - su trenksmu sugrįžusi medžiaga dominuoja virtuvėse ir valgomojo erdvėse. Sendintas, šukuotas, šlifuotas ar poliruotas, nerūdijantis plienas visomis formomis bus viena labiausiai naudojamų metalo medžiagų iš pirmos lentynos stumianti žalvarį ir varį.

Stiklas - rifliuotas, struktūrinis, faktūrinis ar ažūrinis. Stiklo bus daug ir jis bus įvairus bei naudojamas ne tik fasadams, bet ir stalviršiams ar atskiroms detalėms. Veidrodžiai taip pat dominuoja visose erdvėse. Sendinti bei tonuoti.

Medis  - rifliuotas ar frezuotas vertikaliais tašeliais, medžio masyvos ar faneruotos MDF plokštės - dominuoja virtuvės dizainuose. Tonuotas aktualiomis tamsiai rusva ar ruda spalvomis, medžio paviršius įgauna sofistikuotos prabangos.

Akmuo - travertinas, granitas ir kvarcitas. Natūralaus akmens bus itin daug ir jis išraiškingas kaip niekad. Drąsūs rausvi, žalsvi ar juodi gysloti granitai tampa virtuvės akcentu. Dominuoja poliruoti paviršiai. Akmens stalviršiai masyvūs, su vientisomis įleidžiamomis praustuvėmis.

Virtuvės - modulinės salos su nuslenkamu stalviršiu, stiklo, akmens, medžio ir nerūdijančio plieno sinergija sukuria itin įdomias kombinacijas ir dar nematytus sprendimus. Technologijos - po stalviršiu paslėpta kaitlentė, kavos aparatas integruotas į maišytuvą, orkaitės su dirbtiniu intelektu patiekalų atpažinimui. Šios ir panašios funkcijos jau tampa kasdienybe, o ne tolimos ateities futurizmu. Ateitis jau šalia.

Mada - Loewe, Hermes, Bottega Veneta, Gucci ir kiti aukštosios mados namai įleidžia šaknis į dizaino savaitę. Kolaboracijos su interjero dizaineriais – kuriami specialūs audiniai, baldai ir aksesuarai. Mados pasaulis tampa neatsiejama interjero dalimi. Auto - Kaip ir mados sferoje, auto pasaulio atstovai nenori praleisti didžiausio pasaulio dizaino renginio. Porsche, Bugatti, Bentley kolaboracijos su interjero dizaineriais jau tampa kasmetiniu reiškiniu.

#milandesignweek #salonedelmobile2024 #MDW24 #milano #design #week